Hoppa till huvudinnehållet
Ah00001536 1 Scaled

Öka säkerheten och trivseln i er bostadsrättsförening

Januari 11, 2021 | Lösningar för bostadsrättsföreningar, Porttelefoner, Smarta hem

Säkerheten i flerbostadshus måste fungera smidigt både för fastighetsägare och för boende. AT Installation har jobbat med installationer och förslag till bostadsrättsföreningar sedan starten 1956. Här delar vi med oss av våra bästa tips för att öka både säkerheten – och trivseln – i er bostadsrättsförening.

Bevakning-och övervakningssystem

Ett enkelt och effektivt sätt att höja trygghetsnivån för din fastighet är att installera kameraövervakning och larm. Med kameraövervakning förebygger man och minskar antalet brott i området och låter dig enkelt övervaka garage, fastigheter eller andra objekt. Att använda sig av övervakningskameror gör också det enklare att se till så att utrymningsvägar i trapphuset och förrådsgångar inte blockeras.

Porttelefoni och passersystem

Med rätt säkerhetslösning för din fastighet bestämmer du själv vilka som får tillträde till fastigheten och när. I porten passerar inte bara brevbärare och fastighetsskötare, utan även en rad andra personer. Därför är ett modernt passersystem är en smart lösning som ger dig full kontroll på vilka som vistas i lokalen. Det ökar säkerheten, underlättar för personalen och minskar kostnaden för nyckelhantering.

Genom att installera ett elektroniskt passersystem undviker man problem med nycklar på drift, dörrar som lämnas olåsta, stök i tvättstugan eller obehöriga personer i garaget. Dessutom är det enkelt att spärra ett borttappat tag eller magnetkort vid behov.

Smidiga bokningsystem för delade utrymmen

Att digitalisera är att förenkla! Med ett digitalt bokningssystem kan delade utrymmen i bostadsrättsföreningen, såsom tvättstuga, bastu, extra lägenhet och samlingslokal, bokas enkelt och smidigt. Systemen som finns på marknaden idag är ofta kopplade till porttelefonisystemet, men kan också installeras helt fristående. Lösningarna kan stödja bokning via app eller direkt på en bokningstavla.

Enkel kommunikation med digitala informationstavlor

Som fastighetsägare eller hyresgäst uppskattar du förmodligen en förenklad tillvaro. Med en informationstavla integrerar och informerar, knyter ni samman och kopplar upp. Den interaktiva upplevelsen gör kundservicen enkel och smidig genom direkt återkoppling. Även hyresgäster kan sinsemellan ha egna dialoger, och får på så sätt ett större inflytande över sitt eget boende. Med digitala skärmar kan du dessutom nå ut till många människor som vistas i samma utrymmen – ett bra sätt att öka både säkerheten och trivseln i bostadsrättsföreningen.

 

Ladda ner produktblad