Hoppa till huvudinnehållet

Installation av elbilsladdning

Det går en stark miljövåg genom Sverige och redan är hälften av alla nyregistrerade personbilar laddbara. Antalet ökar kraftigt, samtidigt som det ställs krav på fler laddmöjligheter. Framför allt har boende i flerbostadshus höjt rösterna för att kunna ladda sina elbilar på ett bra och säkert sätt. De bostadsrättsföreningar och företag som satsar på att välkomna elbilar kommer helt klart att öka i attraktionsvärde. För enkelhetens skull kan vi på AT Installation hjälpa er med hela laddprojektet – från rådgivning om bästa lösningen till säker installation och tillgänglig service.

Fem goda skäl att investera i elbilsladdning vid bostadsrättsföreningen eller företaget

  • Ni visar upp ett positivt miljöengagemang som förenklar för era medlemmar, medarbetare och besökare att göra ett aktivt val för klimatet genom att välja en laddbar bil.
  • Den bästa och bekvämaste laddplatsen är hemma över natten eller på jobbet under arbetsdagen. Det vill säga där bilen normalt ändå står parkerad under en längre tid.
  • Det är ingen avancerad installation men den behöver utföras av certifierad elektriker. Det som krävs är framdragning av el samt installation av laddbox/ar. Börja med att höra efter med nätbolaget hur mycket ledig effekt som finns i fastigheter och/eller i området.
  • Statligt bidrag kan halvera investeringskostnaden. Det går att söka ekonomiskt stöd hos Naturvårdsverket. Mer info om detta hittar ni här https://www.naturvardsverket.se/bidrag/ladda-bilen/
  • Resterande kostnad kan tas ut genom en extra parkeringsavgift eller direktbetalning av användarna. Fundera på om ni vill lägga över all administration på operatören eller om ni vill hantera distribution, administration och fakturering själva.
  • Attraktionskraften hos företaget och värdet på lägenheterna i bostadsrättsföreningen kommer öka med antalet laddplatser. Framtidens vinnare är de som investerar för klimatets bästa.

Vi hjälper er hela vägen

Just nu är intresset för att installera laddplatser stort hos både bostadsrättsföreningar och företag. Ta gärna kontakt med någon som redan gjort färdigt sin installation för hjälp och stöd. Eller kontakta oss direkt, vi finns till hands idag och i framtiden.

Elbilsladdning Aa00001022
Elbilsladdning Aa00001026

Rådgivning

Vi hjälper er att hitta rätt laddlösning efter era specifika behov och fastighetens förutsättningar.

Installation

Vår installation genomförs av certifierad elektriker och garanterar en tillförlitlig och säker laddlösning.

Service

Vi säkerställer en bekymmersfri laddlösning med snabb hjälp och tillgänglig service.

Har du frågor eller funderingar?

Letar du efter en installations- och servicepartner för ditt projekt? Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig för mer information.